Searching...

Casa Albă [The White House]


Casa Albă (în engleză The White House) este reședința oficială și principalul loc de muncă al președintelui Statelor Unite ale Americii. Aflată la adresa oficială 1600 Pennsylvania Avenue NW în Washington, D.C., clădirea principală a fost construită în stil georgian, între 1792 și 1800, din gresie vopsită în alb, fiind reședința șefului executivului american pentru toți președinții începând cu John Adams. După ce Thomas Jefferson s-a mutat în Casa Albă, în 1801, împreună cu arhitectul Benjamin Henry Latrobe, au realizat planuri de extindere a clădirii pentru a crea facilități de stocare.

Concursul organizat pentru realizarea construcției [The] White House a fost câștigat de un arhitect irlandez care trăia în Charleston, South Carolina, James Hoban, care a rămas în istoria arhitecturii ca arhitectul care a proiectat Casa Albă originară. Acțiunea de construire a unei reședințe oficiale a executivului a fost inițiată de primul președinte american, George Washington, care împreună cu proiectantul orașului, Pierre Charles L'Enfant, au ales locul construcției.


Clădirea oficial a primit numele de Palatul Prezidențial, sediul executivului, până când președintele Theodore Roosevelt a numit-o "Casa Albă".

Construirea a început cu punerea pietrei de temelie pe 13 octombrie 1792. Într-un jurnal păstrat de către comisarul pentru construcții din Districtul Columbia scrie că fundațiile au fost săpate chiar de sclavi. Fundațiile au fost construite de lucrători sclavi. Majoritatea celorlalte lucrări au fost făcute de către imigranți, mulți încă fără cetățenie. Cele mai multe dintre lucrările de construcție și tencuială au fost efectuate de către imigranții irlandezi și italieni. Perioada inițială de construcție a fost de opt ani, cu un cost estimat de 232,371.83 $ USD (2,4 milioane $ USD în 2005). 
Deși încă neterminată, Casa Albă a fost gata de ocupare în 1 noiembrie 1800. Când a finalizată construcția, pereții de gresie au fost acoperite cu un amestec de var și orez lipici, oferind casei o culoare familiară.

Puțini oameni realizează adevărata mărime a Casei Albe, deoarece o mare parte din acesta este distribuită în subteran și acoperite de copaci și grădini. Casa Albă are 6 etaje si 5110 mp (55.000 ft ².).
  • 132 camere și 35 de băi în cele două etaje supraterane;
  • 412 uși;
  • 147 ferestre;
  • 28 șeminee;
  • 8 scări;
  • 3 lifturi;
  • 5 bucătării;
  • 5000 vizitatori pe zi;
  • 1.825.000 vizitatori pe an.

În timpul războiului civil american, Casa Albă a fost aglomerată. În nordul casei exista un canal deversor și o baltă, care au fost condițiile ideale pentru apariția malariei și a altor bolii cauzate de insalubritate. Generalul de brigadă Nathaniel Michler propune soluții rezolvarea acestei situații. A propus părăsirea Casei Albe ca Rezidență și folosirea ei doar pentru activitățile guvernamentale; El a propus un nou palat pentru prima familie în Meridian Hill Park din Washington DC, dar planul a fost respins de Congres.

În 1891, Prima Doamnă Caroline Harrison a propus lărgirea Casei Albe și crearea inclusiv a unei galerii naționale de artă la est și o aripă în Vest pentru activitățile guvernamentale. proiectul a fost conceput de către colonelul Teodor A. Bingham, care se reflectă în planul lui Harrison. În 1901, Theodore Roosevelt și familia sa sau mutat la Casa Albă și am găsit-o prea mică. 

Au fost angajați trei arhitecți, McKim, Mead și White, pentru a efectua o nouă renovare și o extindere, inclusiv latura vestică. Prima Familie a petrecut patru luni din 1902 într-o ședere temporară, la Jackson Place nr 22. Prin 1909, Președintele William Taft a avut nevoie de mai mult spațiu. La angajat pe arhitectul Nathan C. Wyeth pentru a face mai mult spațiu în latura vestică, care a inclus și instalarea Biroului Oval.

Decenii de întreținere sărăcăcioasă și construirea celui de-al patrulea etaj în timpul administrației Calvin Coolidge a afectat structura de cărămidă, piatră și nisip construită pe cadre din lemn. În 1948, casa a devenit atât de instabilă, încât Președintele Harry Truman a plecat și s-a mutat la Blair House, între 1949 și 1951.
Reconstrucția a fost efectuată de către contractantul John McShain Philadelphia și era necesară demontarea completă a spațiilor interioare, construirea unui nou șasiu intern din oțel și reconstrucția camerelor, în structura originală. Au existat câteva modificări la proiectul de la etaj, pentru al face mai mare și pentru a înlocuii scările centrale, pentru a-se deschide în hol, în loc de holul central. 
Au fost adăugate centrale de aer condiționat și două subsoluri secundare care oferă un spațiu suplimentar de lucru, depozite și un adăpost anti-atomic. Familia Truman s-a mutat înapoi la Casa Albă pe 27 martie 1952. În timp ce casa a fost salvat datorită reconstrucției lui Truman, o mare parte a mobilierului interior a rămas același, cu puțină valoare istorică. Cea mai mare parte a decorațiunilor din ipsos, unul pentru reconstrucția din 1814-1816 a fost prea deteriorat pentru a fi reinstalat, ca lemnul robust din "Beaux Arts" din Sala de Est. Casa a avut original grinzi de lemn. Peretii din bibliotecă, camera Chineză și Camera Hărților.


Prima Doamnă Jacqueline Kennedy, soția președintelui a organizat cea mai mare redecorare a Casei din istoria sa. Henry Francis Du Pont Winterthur a condus comitetul de restaurare al mobilierului si obiectelor de artă. Studiul a fost efectuată pentru a decora principalele camere din casa. Diferitele perioade de la începutul republicii au fost selectate ca tema pentru fiecare cameră: stilul de federal pentru Camera Verde, în limba engleză "Empire Blue Room", Imperiul American pentru camera roșie, Louis XVI pentru Camera Ovală Galbenă, și pentru biroul președintelui Victorian, redenumit în Camera Tratatelor. Au fost achiziționat mobilier antic, și decorații din pânză. Multe din antichități, picturi scumpe, precum și alte îmbunătățiri din perioada Kennedy au fost donate Casei Albe de către donatorii bogați, inclusiv familia Crowninshield , Jane Engelhard, Jayne Wrightsman, și familia Oppenheimer. Restaurația Kennedy a dat Casei Albe, o aparență de lux și a adus-o mai aproape de adevărata noblețe.



0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!